Bryllup i Sør-Afrika
16.januar var det klart for bryllupsfeiring i Sør Afrika og brudeparet som kom fra henholdsvis Stord og Sør Afrika skulle smies i hymnens lenker. Også noen av vennene fra Stord trosset lange avstander og reiste sammen med familien til Vanderbijlpark for å feire brudeparet.

InspirasjonsfestIMG_4618
Den 21. januar hadde vi inspirasjonsfest med Berit og Trond Eriksen. Festen er knyttet opp mot prosjektet «Golden Heart», som skal sikre de neste generasjonene en trygg og god økonomisk plattform for aktiviteter og menighetsliv. Det var da naturlig at temaet for festen var «2015 – mot nye høyder.»

Juletrefest
Julefesten i januar er et stort høydepunkt for store og små. Det er trivelig å samles igjen etter en hektisk juletid. I tillegg til oppbyggelig tale, var det både leker og sanginnslag som ble avsluttet med obligatorisk gang rundt juletreet og forundringspakke til barna![/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Februar» tab_id=»1467401487771-19f6870d-9100″ add_icon=»true»][vc_column_text]Barnevelsignelse i Rutle
Søndag 1. februar var det barnevelsignelse i Rutle. To barn ble velsignet denne søndagen.  Dette er en flott og høytidelig handling som understreker at barna er en gave fra Gud som er høyt verdsatt!

LAN-party
Dette er en årlig hendelse som mange har store forventninger til! Ca 40 gutter og jenter i ungdomsalderen var påmeldt på arrangementet, som varte fra fredag til kl 03.00 natt til søndag. Mange trøtte fjes var å se utover søndagen!

lan[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Mars» tab_id=»1467401878250-c1455bff-935e» add_icon=»true»][vc_column_text]bryllupmars
Bryllupsfeiring
Lørdag den 14. mars var Lokalet i København pyntet til bryllupsfest. Paret hadde funnet kjærligheten over landegrensene og var nå klar til å love hverandre evig troskap. Mange venner fra Stord hadde tatt turen dit og var vitne til at brudeparet gav hverandre sitt «Ja».

 

Konferanse for kvinner
Helgen 6—8.mars var Brunstad møteplass for jenter og kvinner fra 13 år og oppover. De fleste i denne alderen fra Stord deltok sammen med sine medsøstre fra hele verden. Dette er en konferanse som for mange er et stort høydepunkt i året. Her blir en kjent med jenter og kvinner fra ulike land og kulturer til gjensidig glede.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»April» tab_id=»1467403212566-dc30a12d-449e» add_icon=»true»][vc_column_text]Påskekonferanse
Venner fra hele verden deltok på påskekonferansen, som fant sted på Brunstad. Mange venner fra Stord var også til stede, og kunne glede seg over Guds Ord og fellesskapet som de fikk del i der.

Syningrennet 2015 – en fest uten like!syningrennet april
I respekt for den norske folkesjela, er det ingen som tør å imøtegå påstanden
om at nordmenn er født med ski på beina! Dette var det tydeligvis mange som ønsket å bevise under Syningrennet!

Også dette året drog mange venner fra Stord til Syningen, både med og uten ski på bena! Forventningene til dette skirennet var skyhøye, og deltagerne ble ingenlunde skuffet! Som vanlig var det menigheten i Hallingdal som var arrangør, og de gjennomførte med glans! Om kvelden var det «after ski» på Storefjell Resort hotell, hvor det blant annet var premieutdeling til de som hadde gjort seg fortjent til dette!

 

 

Misjonsfest vår og høst
To ganger i året arrangeres misjonsfest, og hensikten er å samle inn midler til BCCs verdensomspennende virksomhet. Misjonsfestene arrangeres fra gang til gang av forskjellige menigheter fra inn- og utland, og blir satelittsendt over BrunstadTV. For vennene på Stord er dette et av årets store høydepunkter, da samles vi i Rutle til et festmåltid og ser sendingen fra BrunstadTV sammen.  Mye av innholdet har relevans til selve misjonsarbeidet worldwide, med musicals, filminnslag, dans, sang og musikk. Disse festene, som i 2015 ble arrangert av Ottawa (Canada), er med på å binde sammen menighetene i ca 65 land, og skaper en sterk fellesskapsfølelse med samme fokus på misjon. Samtidig er disse festene også en stor inspirasjon for den enkelte sitt personlige kristenliv.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Mai» tab_id=»1467403215318-6b8e7b76-557c» add_icon=»true»][vc_column_text]Konferanse i Måløy for unge menn
Den årlige Måløykonferansen ble også i år et meget vellykket arrangement. Fotballturnering, fjelltur med motbakkeløp er foruten oppbyggelige samvær viktige ingredienser under denne tradisjonelle årlige konferansen. På menyen stod det blant annet bacalao, reker og kongekrabbe.

Vårdugnad
Som vanlig den 1. mai, samler alle medlemmene seg til en skikkelig vårdugnad i Rutle.  Det sages og bankes, og flere svinger malerkosten over bygninger som trenger et eller flere malingstrøk etter vinterens herjinger.

En merkedag for 8 ungdommer
Denne dagen feirer vi de ungdommene som har hatt trosopplæring  i løpet av året. Selve undervisningsopplegget har blant annet hatt fokus på betydningen av et sunt selvbilde, forskjellen på fristelse og synd, og flere andre temaer som er særlig aktuelt for ungdom. Denne dagen er det fokus på hva guttene og jentene har lært. Ungdommene vi festet for denne dagen er interesserte i Guds ord, og har fått i seg noe verdifullt som de nå kan bygge videre på i livet.

16.mai fest i Rutle
Allerede i mange år har det vært tradisjon med en ungdomsfest dagen før dagen! Mange trivelige innslag og aktiviteter bidrar erfaringsmessig til at ungdommene prioriterer å være sammen med hverandre fremfor å benytte seg av andre tilbud en slik dag.

Grunnlovsdagen
17. mai ble feiret på tradisjonelt vis med barnetog og hurrarop! Om ettermiddagen var vi samlet i Rutle, hvor det var stor trivsel med leker og konkurranser for barna. Etterpå var det servering av grillmat for store og små.

En sprek 90-åring!
I nærvær av familie og venner, feiret Brita Tislevoll 90 år. Mange ville uttrykke sin takknemlighet for et strålende menneske som har viet mye av sitt liv til å hjelpe og tjene de andre!
Britta 90_mai
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Juni» tab_id=»1467403224832-6501e3a2-9e37″ add_icon=»true»][vc_column_text]Fotballturnering
Xercize er en frivillig kristen forening som arrangerer camper, stevner, arrangementer, aktiviteter og konkurranser for å vinne barn og ungdom for Jesus. Her er flere barn og unge  i BKM Stord med og spiller organisert fotball. 102 lag fra 17 byer var samlet til årets fotballturnering på Breivoll utenfor Oslo i juni. Dette er en stor begivenhet som engasjerer mange, og skaper et fellesskap både for spillerne, foreldre, søsken og andre som står klar til å heie på lagene sine!

Sommerfest med U18
Grilling, leker og godteri hører med når de minste jentene har sommerfest! For de tøffeste ble det også anledning til en dukkert  etter at de likevel var blitt våte etter en skikkelig «vannkrig»!

St. Hans 2015
Tradisjonen tro ble det St. Hans feiring på Spyssøy, der grilling og aktiviteter stod på planen. Dette ble en særdeles trivelig kveld, med blant annet besøk av Kaptein Sabeltann! Etter en laaaang ventetid for barna, ble endelig bålet tent! Etter at dette var brent ned og det bare var glør igjen, fortsatte ungdommen med bl a paintball og balleker ut i de sene nattetimer!

St Hans15_00015

Bryllupsfeiring
Lørdag den 6. Juni gav Åshild Westerheim og Kjetil Ådalen hverandre sitt ja. Denne store begivenheten ble fulgt av mange medlemmer i BKM Stord, som fikk oppleve både vielse og en etterfølgende bryllupsfest![/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Juli/August» tab_id=»1467403226802-d2f2c67a-9333″ add_icon=»true»][vc_column_text]Sommerkonferanse
De internasjonale sommerkonferansene som avholdes på Brunstad både i juli og august er årets høydepunkt for de fleste. Her samles vi med kjente og ukjente fra inn- og utland til oppbyggelse i troen og mange trivelige arrangementer i løpet av sommeren.

 

juliaugust[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»September» tab_id=»1467405597692-95d52854-0d06″ add_icon=»true»][vc_column_text]Søndagsutflukt til Spissøy
I strålende vær var det utflukt til Spyssøy for store og små. Både grilling og bading hører med til en slik tur i tillegg til samfunn og trivsel!

september[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Oktober» tab_id=»1467405627462-7df085e4-d72b» add_icon=»true»][vc_column_text]Konferanse for menn
I oktober ble den årlige internasjonale konferansen for menn avholdt på Brunstad med mange deltakere fra BKM Stord.

U18-tur til Solheimsdalen
En helg i oktober drog U18 på en høsttur til Stavangermenighetens hytte i Solheimsdalen. Her nøt ungdommene fjellheimen i fulle drag, og det var lagt opp til både konkurranser, lek og moro!

IMG_2154[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»November» tab_id=»1467405624433-9abea0a3-b3c2″ add_icon=»true»][vc_column_text]Konferanse for ektepar
Helgen 13.-15. november var mange ektepar fra inn- og utland samlet på Brunstad i Stokke. Utenom selve fellessamværene, var det god tid til å pleie fellesskap med hverandre. Et høydepunkt under oppholdet var festen på lørdagskvelden.

Inspirasjonsfest
Med tanke på de finansielle utfordringer vi har fremover, avholdes det et par inspirasjonsfester i året. Slike fester er blitt en stor motivasjonsfaktor, og denne festen var intet unntak. Vi var så heldige å ha besøk av  Anne Mette og Steinar Riise, som bidro til en svært vellykket og trivelig fest!

Til aksjon!
Lørdag 8.november var ungdommen samlet til fest i Rutle i anledning sendingen av det som mange mener er verdens beste program; Til Aksjon. Hensikten med programmet er å inspirere de unge til å ta selvstendige og riktige valg i livet. Temaene som berøres gir en sunn og god forståelse av hvilke prioriteringer man gjør i det daglige. Både før og etter TV-sendingen, var det interessante diskusjoner rundt bordene.

Tur til Skånevik
En helg i november drog mange av vennene på Stord til Skånevik i Sunnhordland, hvor de hadde en inspirerende helg på fjordhotellet der. Det ble anledning til både turer, konkurranser og festlige innslag. Slike helger er med på å skape engasjement og fellesskap, og man blir dessuten mere kjent med hverandre!

Skånevik

Skånevik

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Desember» tab_id=»1467405621361-22859df6-8023″ add_icon=»true»][vc_column_text]Julebord for ungdommen
For mange av ungdommene er dette årets høydepunkt, hvor lukten av pinnekjøtt og kålrabistappe bærer bud om at vi nærmer oss jul! En rekke aktiviteter og innslag sørget for å skape den rette stemningen!

Julaften-samling
Det er blitt tradisjon å samles på julaften. Julens budskap blir fremført, både i ord, skuespill og sang. Det glade budskap gir oss alltid noe å tenke på og være takknemlig for. Det ble en vakker og stemningsfull stund, og vi kjente at julefreden senket seg over oss!

julaften15_014

Romjulscup
Stort sett hvert år på 2.juledag arrangeres fotballcup i romjulen. Dette er en aktiv samfunnsdag med trivsel og god stemning både blant deltakere og publikum. Det gjør jo heller ikke noe at en slik aktivitet forbrenner noe av kaloriene av ribbefettet og julekakene som er inntatt i julen!

Barnevelsignelse i Rutle
Søndag 6.desember ble 4 himmelskatter velsignet i Rutle. Dette skjer i nærvær av hele menigheten, og er en flott og høytidelig handling!

Julemessen 2015
Årets julemesse ble arrangert første søndag i advent.  Temaet denne gang var «Jul i Blåfjell». Servering av risengrynsgrøt med mandel er et obligatorisk innslag en slik dag, hvor mange også er i handlemodus! Både barn og voksne koste seg med ulike aktiviteter og konkurranser, og det var også mye godt å bite i